Петокласниците от ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ бяха „внуци назаем“ за възрастните хора от дом „Цвета и Анка Върбанови“

В Деня на християнското семейство ученици от ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ посетиха дома за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“, за да дадат усмивки и семеен уют на обитателите му.

Инициативата е по идея на ученическото самоуправление към училището. Децата сами подготвиха програмата на посещението, по време на което разказаха за ежедневието си в новото школо, пяха песни и танцуваха право хоро заедно със своите домакини. Петокласничката Иванжелина Трендафилова завладя присъстващите с майсторско изпълнение на народни песни.

От своя страна възрастните хора от дома разказаха за ежедневието си, за благотворителните инициативи, в които участват, и подариха на гостите си ръчно изработени ангелчета, които да ги закрилят.

Събитието послужи като своеобразен мост между поколенията. Развълнувани от преживяното, децата взеха решение с приходите от предстоящата си благотворителна изложба да закупят материали, за да могат новите им стари приятели да изработват сувенири и картички, които на свой ред също носят средства за благотворителност. По този начин, според думите на учениците, „Доброто ще помага да се прави добро, което пак да носи добро“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *