Николай Петров

Учител, общообразователен учебен предмет в прогимназиален етап

 Здравейте! Казвам се Николай Петров и преподавам по изобразително изкуство и английски език.

 Преди да стана част от общността на ОУ „Ал. Г. – Коджакафалията“, имах своята история в чужбина. Участвах в програми, които ме отведоха в училище в Швеция, а по-късно – и в Англия. В практиката си като млад и учещ се учител получих ценни уроци. Срещнах се с култура и образователни системи, коренно различни от нашите. Получих ценни съвети и наставления от истински професионалисти, от които смея да твърдя, че си откраднах по нещичко.

 След като добих увереност като преподавател, пред мен беше ясно, че има само един път- на учител, реших да го последвам в България.

 Избрах ОУ „Ал. Г. – Коджакафалията“ поради следните причини:
Личността на Александър Георгиев е наследство за Бургас и пример за младите. Делата на този ерудит говорят много по-силно от запазените до днес документи. Това училище е млада зелена клонка в короната на Александровите завети – eдно обещание за ново начало с млад и амбициозен екип, с който е чест и удоволствие да се работи! И не на последно място, тук аз се чувствам свободен да прилагам наученото в чужбина.

 Децата на България заслужават иновация, знание и лично отношение. В екипа, с който работя, това са ежедневни сбъднати цели. Решен съм да посветя личността и уменията си в изграждането на бъдещите български личности. Ключът към успеха, който аз открих, е любов и доверие в децата, на първо място, след което знанията, които мога да им дам, ще са като приказка. Приказка, чиито поуки ще отекват в съзнанието на младите личности така, както аз все още чувам тези на моите учители!