ОУ "АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ-КОДЖАКАФАЛИЯТА"

Патронен празник

обръщение на директора

    Скъпи следовници на делото на патрона Александър Георгиев-Коджакафалията,

  От своето основаване нашето училище се посвети на мисията да съхранява ценностите на Бащата на Бургас и в изпълнение на неговото завещание – благата му да бъдат дарявани през Страстната седмица, вече четвърта година следваме волята му да почитаме неговия завет за добротворство в навечерието на Великден.

  Днес, когато сме разделени от нахлулия в живота ни вирус, е важно да си спомним, че по времето на Александър Георгиев-Коджакафалията Балканският полуостров е бил разкъсван не само от болести, но и от войни. Всички тези изпитания пред човечността не са попречили на нашия патрон да извърши своя подвиг на добродетелта.

  Благодаря Ви, скъпи ученици, че и Вие отворихте сърцата и домовете си, за да споделите своите таланти, своите мечти за един по-красив и хармоничен свят! Благодаря Ви, скъпи учители, че вдъхновявате своите възпитаници и им давате свободата да израснат като личности! Благодаря Ви, скъпи родители, за вярата в качествата на децата и професионализма на техните педагози!

  Този патронен празник, макар и отпразнуван в електронна среда, доказва, че всички ние се обединяваме около ценностите на Коджакафалията за честност, партньорство, добротворство и съзидателност, които са въплътени в сърцатото изкуство на децата.

  Благодаря Ви!

Михаил Ненов
Директор на ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“

Сборна изложба на ученици от ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията", ръководител Свилен Генов

Сборна изложба на ученици от ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията", ръководител Николай Петров