Полина Димитрова

Учител, общообразователен учебен предмет в прогимназиален етап

 Казвам се Полина Димитрова, родом от града на липите, поетите и правите улици, учител по математика в прогимназиален и гимназиален етап. Завършила съм СУ „Св. Климент Охридски“, гр. София, специалност „Математика и информатика“. Мотото ми е: „Няма начин да няма начин“. Вярвам, че всеки може да постигне всичко, което пожелае, достатъчно е да бъде упорит, всеотдаен и да вярва в успеха на своето начинание. За мен да бъда учител е сбъдната детска мечта. Цял живот работя с хора, но в работата с децата се чувствам изцяло в свои води, те ме вдъхновяват да бъда по-добър човек и ми дават стимул да се усъвършенствам като учител.

 Уилям Купър е написал: “God moves in a mysterious way His wonders to perform”, в превод „Неведоми са пътищата Господни“. Смятам, че ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ избра мен, а на мен ми остана само да се потопя в симфонията от емоции, които предизвика първото ми посещение в сградата на училището. Атмосферата ме омагьоса, усмихнати и приветливи хора, уютни класни стаи, модерни технологии и всичко това на едно място. Идеята и визията за иновативно училище отдавна се беше загнездила в съзнанието ми, вдъхновена от филма “Freedom writers” („Гласове на свободата“, 2007 г.), знаех, че всичко е въпрос на време – идеята да стане реалност и ето че това време настъпи.

  Мисията ми като учител винаги е била да вдъхновявам учениците си да мечтаят, защото знам, че мечтите са движещата сила в човешкото развитие. Като педагог винаги съм се стремяла към три основни неща – да възпитам желание у децата да бъдат можещи и знаещи хора, да им докажа, че те могат да се справят с всяко препятствие и да ги науча да бъдат уверени в себе си и своите способности. Целта ми е да поставя стабилни основни знания, необходими на учениците за следващия етап от тяхното образование, да постигна максимално представяне на потенциала на всяко дете.