"Училище, утвърждаващо здраве"

ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията"

Петокласници от ОУ "А. Г. - Коджакафалията" отново са посланици на здравето

Възпитаниците на училището са мотивирани от миналогодишния си успех – две специални награди на МОН и на представителството на Европейската комисия в България.

"Подари Коледа"

Учениците взеха активно участие в областната коледната кампания на БЧК „Подари коледа“, като разпространяваха картички на стойност 1 лв. Събраната сума от 120 лв. използваха за закупуване на коледни пакети за деца в неравностойно положение. Доброволческият клуб към БМЧК-Бургас продължава да функционира и след края на проекта.

„Фитнес мастър клас“

Заложените по проекта предизвикателства за фитнес и здравословно хранене бяха реализирани успешно преди и по време на дистанционното онлайн обучение. Учениците заснеха вкъщи изпълнения на народни хора, кардио упражнения, упражнения за баланс, упражнения за коремни мускули, мускули на гърдите, краката и раменете. Заснетите клипчета обработиха като видео уроци от ученици за ученици „Фитнес мастър клас“.  

Ден на Земята

Във връзка с Деня на Земята учениците  се включиха в различни предизвикателства.

"Храни се здравословно, спортувай редовно"

Родителите бяха съпричастни и активни от началото до края на проекта. Освен да попълнят анкетите и да присъстват на откритите и онлайн уроците, всеки ученик заедно със семейството си изготви  здравословен семеен календар по шаблон, отразяващ вида физически дейности, извършени заедно, и здравословните храни, плодове и зеленчуци, които са консумирали през седмицата. 

Разгледайте интерактивната времева линия с дейностите по проекта