Празник на корейската писменост

Цветно, с много настроение ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ отбеляза Деня на корейската писменост Хангъл. Събитието откриха възпитаници на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас, които поздравиха домакините с традиционен корейски танц. Пъстри костюми, ветрила и артистизъм превърнаха изпълнението във вълнуващо преживяване за всички присъстващи.  

Истински фурор предизвика Иванжелина Трендафилова, ученичка от VII клас в ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“, която изпълни песен с модерно звучене на корейски език. С тази песен преди две седмици Иванджелина спечели първа награда за поп пеене на фестивала Pearl of Adriatic в Босна и Херцеговина.

Присъстващите бяха поздравени и от преподавателя по корейски език Ким Су Ми. Тя сподели, че за нея обучението по корейски е начин да се докоснеш до богатството и магията на корейската култура, отворена е към всички въпроси, които изникват у нейните ученици по време на курса, и вярва, че те  ще открият и много общи неща между двете култури.

Учениците на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ изучават корейски за втора поредна година. Освен с езика те имат възможност да се запознаят и с любопитни подробности от историята и културата на корейската страна.

Оставете коментар