Седмокласничката Жасмина Михалева пътува за Брюксел по покана на Мария Габриел

Гордост за ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“: седмокласничката Жасмина Михалева получи специално признание за постиженията си в областта на информационните технологии. Талантливата Жасмина ще пътува за Брюксел, където не просто ще разгледа забележителностите на Сърцето на Европа, а ще гостува лично на еврокомисаря по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж – Мария Габриел.

Указаната чест е напълно заслужена: Жасмина прояви забележителни умения на XII Национално състезание по информационни технологии в Благоевград тази година, където завоюва първо място в своята възрастова категория. Нейният интерактивен проект на тема „Изкуствен интелект“ спечели вниманието на самата Габриел, под чийто патронаж се провежда състезанието.

От екипа на еврокомисаря потърсили личен контакт със семейството на ученичката, за да ѝ отправят покана да посети Европейската комисия в периода 11-13 ноември, когато ще се проведе и второто издание на Хакатона по цифрово образование. Така за Жасмина се очертава едно вълнуващо пътуване, което ще ѝ даде възможност да се потопи изцяло в свои води.

Един отговор

Оставете коментар