Петокласник победил в Националния конкурс „Научни открития, които ме вдъхновяват“

 Петокласникът Веселин Ганчев от ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ е сред финалистите в Националния конкурс „Научни открития, които ме вдъхновяват“. Конкурсът е част от  събитието „Европейска седмица на науката“, което се отбелязва едновременно в повече от 300 града в Европа и по света.

 Веселин успя да впечатли журито със своя мултимедиен проект на тема „Космическа оранжерия СВЕТ“. В него са представени значими постижения на нашата страна в областта на космическите изследвания и по-специално опитите за отглеждане на растения в условията на пилотирани космически кораби.

 Заради епидемичната обстановка, в която се намираме, тази година всички събития в рамките на Европейската седмица на науката ще се проведат онлайн. Представянето на наградените участници в конкурса „Научни открития, които ме вдъхновяват“ ще може да видите от 18.30 часа днес ТУК.

 Инициативата цели да популяризира сред ученици, студенти и широката общественост постижения на науката, научни открития и възможностите, които те дават, за да направят живота ни по-лесен, по-разбираем, по-вълнуващ.

Оставете коментар