БМЧК отличи със специална награда проекта „Училище, утвърждаващо здраве“

 Петокласниците от ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ – Бургас спечелиха специалната награда на Български младежки червен кръст в Националния конкурс „Посланици на здравето“ (2019/2020). Тя се присъжда за забележително и оригинално изпълнение на проекта „Училище, утвърждаващо здраве“, чиято основна цел е развитието на трайни навици за здравословно хранене и физическа активност у учениците и техните семейства. Проектът е осъществен в партньорство с БМЧК-Бургас. Наградата е под формата на иновативни комплекти по електроника и роботика за нуждите на училището на стойност 500 лв. Тя е придружена с почетна грамота, подписана лично от председателя на БЧК акад. Христо Григоров.

 Анцент в дейностите по проекта е  „Мисия космонавт – яж и тренирай като космонавт“. Учителите, преподаващи във випуск 5. Клас, проведоха открити  уроци и онлайн уроци в синхронна форма на обучение в MS Teams среда, включващи  иновативна обучителна методология за внедряване на знания и умения за физическа активност и здравословно хранене при овладяване на учебното съдържание по различни предмети в учебната програма на 5. клас.  Уроците са адаптирани на базата на програмата Mission X „Walk to the Moon“, разработена от Европейско бюро за космически образователни ресурси (ESERO).

 За целите на проекта от декември месец 2019 г. си партнираме с ESERO и училището ни е единственото в България, което участва в предизвикателството Mission Х, в което учениците осъществяват виртуално пътешествие до Луната, преодолявайки уникално съчетание от научно-технически, хранително-здравословни и спортни предизвикателства заедно със свои връстници от  още 31 страни на три континента. Сборникът с добри педагогически практики: „Мисия космонавт – яж и тренирай като космонавт“ е достъпен на линк: https://bit.ly/36OOj95

 Всички дейности по проекта може да разгледате ТУК.

Оставете коментар