Първо и второ място в поетичния конкурс „Моята мечта“

Първо, второ място и поощрителна награда в Регионалния конкурс за детска поезия „Моята мечта“ завоюваха таланти на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“. Анислава Касърова от 2. клас е победител в първа възрастова група (7-8 г.), петокласникът Александър Димитров завоюва второто място в трета възрастова група (11-12 г.), а второкласничката Дея Панайотова печели поощрителна награда.

Младите таланти бяха оценени от тричленно жури в състав – известния български поет и драматург Недялко Йорданов, младата бургаска поетеса Яна Вълчева и авторката на известната поредица „Приключенията на мотовете“ – Радостина Николова. Конкурсът се организира за втора поредна година от Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти – Бургас. Основната му цел е да открива, популяризира и подпомага развитието на детски таланти в областта на творческото писане и литературата.

Победителите ще получат изключителната възможност да продължат да развиват писателските си дарби безплатно в пилотния творчески проект „Работилничка за стихове“ с ръководител Яна Вълчева към Центъра за млади таланти в Бургас.

Творбите на поетичните таланти прочетете ТУК.

 

Оставете коментар