Литературен успех в Деня на детската книга

 ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ отбелязва Международния ден на детската книга – 2 април, с литературен успех. Петокласникът Александър Димитров спечели специалната награда на организаторите в първото издание на конкурса „Моята мечтана история с… герой от книга, филм или комикс“.

 Старт на конкурса бе даден през януари 2021 година, участие взеха над 96 деца от цялата страна на възраст от 7 до 18 години.

 Александър спечели журито с разказа си „Малкият принц и аз“. Творбата носи силно послание и буди сериозен размисъл за емоционалния свят на децата в условията на извънредното положение в резултат на COVID-19. Разказa ще може да прочетете в следващия брой на електронния вестник „Коджакафалията“.

 Всички наградени в конкурса творби ще бъдат илюстрирани от Даниела Власакиева – художник, приложник и арт терапевт, и отпечатани в специално книжно издание, което ще бъде представено по време на лятното издание на Изгрев парк фест.

 Освен специалната наградата на организаторите ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ печели и грамота за активно участие в литературния конкурс.

Един отговор

Оставете коментар