Предизвикай се с кауза

 ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ се включва в първото по рода си благотворително спортно събитие „Предизвикай се с кауза“, организирано от фондация „Заедно в час“. Целта на инициативата е  да насочи вниманието на обществото към осигуряването на равен достъп до качествено образование за всички деца. Каузата обедини хиляди хора от страната и чужбина, сред които редица известни личности.

 В рамките на 6 седмици учениците от 1., 3. и 5. клас на ОУ „Александър Георгиев- Коджакафалията“ под ръководството на своя преподавател по ФВС Даниела Миклебуст ще покажат воля и спортен хъс, изпълнявайки ежедневни физически упражнения. „Всяка от седмиците тренировката ще е различна, а фокусът е върху постоянството и издръжливостта“, споделя г-жа Миклебуст. „Учениците изпълняват упражненията с голям ентусиазъм и вече заснеха първите си постижения“, допълва тя.

 За финал на спортното събитие на 2 юни ще бъде изтеглена томбола с награди. Най-голямата мотивация за децата е възможността да бъдат посетени в училище лично от ултрамаратонеца Краси Георгиев и инструктора по аеробика Роси Русева и да проведат заедно любимата си тренировка.

 Спортът е здраве, учи на дисциплина и постоянство, дава възможност за лична изява, но и за екипна работа. Ето защо физическата активност и спортният дух в ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ се насърчават, като дори и в условията на дистанционно обучение учениците не прекъснаха нито за миг спортните си занимания благодарение на своите отдадени учители. Не се съмняваме в доброто им представяне и в това предизвикателство и им желаем успех! 

Оставете коментар