Успех в най-престижното състезание по информационни технологии

И тази година учениците на ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ завоюваха място на Националния кръг на олимпиада по информационни технологии

 Винаги е хубаво да бъдеш сред победителите, това споделиха в последния брой на електронния ни вестник седмокласниците на ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ в откровен разговор за пътя към успеха. Поредното им постижение е доказателство, че безспорно мястото им е сред най-добрите: Антония Митева, Румяна Иванова, Полина Бинева, Кристиян и Мартин Челебиеви се класираха за Националния кръг на олимпиадата по информационни технологии, най-престижното национално състезание в тази област.

 Отлично представяне и за седмокласниците Калоян Георгиев и Вичо Вичев, шестокласниците Кевин Хейс, Николай Костов и Сияна Костадинова, Тодор Атанасов, Ивайло Киров и Симеон Иванов от 5. клас. Те защитиха блестящо своите проекти в общинския кръг на оспорваната надпревара.

 В олимпиадата по информационни технологии всяка година участват ученици от цялата страна. Зад успешното представяне в престижното състезание стоят  творчество, отдаденост и много часове упорит труд. В този процес неизменно до възпитаниците на ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ стоят техните ментори – г-жа Таня Сребрева и г-жа Даниела Христова. На  усилията им да създадат мотивираща среда, в която децата творят и се развиват посредством технологиите, се дължат едни от най-значимите успехи на ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“.  Благодарим им и ги поздравяваме за поредния повод за гордост!

 Зад големите успехи винаги стои и добър екип. В тази връзка изразяваме специални благодарности към Теодор Желев от 7. клас и д-р Ангел Ангелов от СОУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен, за успешната съвместна работа, а също и на директорите –  Михаил Ненов и Албена Иванова- Неделчева, за безусловната подкрепата и съдействие.

 Финалният етап на Националната олимпиада по информационни технологии ще се проведе на 8 май 2021 г. Да пожелаем успех на талантливите ни деца, те го заслужават!

Оставете коментар