Успешни IT проекти бяха представени пред 3. и 4. клас

 В продължение на няколко учебни часа ученици от ОУ „Алeксандър Георгиев-Коджакафалията“ представиха свои проекти по информационни технологии пред 3. и 4. клас и отговаряха на въпроси, свързани с тяхната подготовка и реализация.

 Третите класове бяха посетени от Захари Николов и Лора Дичева, Живомира Дичева и Борислав Шойлев, Дара Георгиева и Диляна Видева, които представиха своите проекти на Скрач, подготвени за XIII Национално състезание по информационни технологии, гр. Благоевград,  и областния кръг на ИТ Знайко.

 Пред четвъртите класове Антония Митева, Румяна Иванова и Полина Бинева, Калоян Георгиев и Вичо Вичев, Кристиян Челебиев и Мартин Челебиев показаха мултимедийни презентации, с които участваха в Националната олимпиада по информационни технологии 2019/2020 и 2020/2021 г. Децата се запознаха с историята на морските  фарове в България, пътя на меда, българските шевици, припомниха си азбуката на английски език и решаваха задачи по математика, след което задаваха въпроси относно използването на различните технологии. Четвъртокласниците пожелаха на големите ученици успех на националното външно оценяване и да продължават да бъдат иноватори, откриватели и мечтатели. А учениците от 7. клас им казаха, че очакват от тях да бъдат достойни  и успешни наследници. 

Оставете коментар