Честит Лазаровден!

 И след най-тежката и студена зима идва пролет – събужда за нов живот природата, а с нея и надеждата в душите на хората. Християнският календар отбелязва това с първите празници, свързани с Възкресението – Лазаровден и Цветница. Те известяват на човечеството, че предстои спасение и обновление.

 Вдъхновени от красотата на пролетта, нетърпеливи да посрещнат топли и слънчеви дни, днес нашите чаровни лазарки от 4. клас Диляна Видева и Алекса Николаева избраха да отправят поздрав, обединявайки силата на словото и съвременните технологии. Чуйте прекрасното стихотворение на Елин Пелин „Април“ и вижте всички красиви цветове на пролетта във вълнуващия видеоклип, който създадоха с помощта на своя преподавател по информационни технологии – Веселина Георгиева.

Пъстрота и усмивки носи и книжката „Цветни приказки“ на второкласниците от ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ и техния преподавател по български език и литература Цветана Жекова. С неподправено детско въображение те разказват историята на всеки цвят.
Честит Лазаровден!

Оставете коментар