Национално отличие за вестник „Коджакафалията“

Ученици (обща снимка)

 Първо място за електронния вестник „Коджакафалията“ в Националния конкурс за ученическа журналистика „Гео Милев“. В престижното съревнование тази година се включиха деца, младежи, клубни формации, училища и извънкласни организации от 21 населени места в страната.
 „Щастливи сме да получим нашето първо официално признание“, коментира Райна Петкова, преподавател по БЕЛ и редактор на вестник „Коджакафалията“.
 „Посветили сме страниците на изданието само на добрите новини – на удивителните таланти, постижения и успехи на нашите възпитаници. Искаме да знаят колко много ги ценим и се гордеем с тях. В същото време вестникът е начин да ангажираме вниманието на децата със социално значими теми, да ги накараме да преосмислят ценности като родолюбие, човечност, признателност, толерантност и не на последно място – да стимулираме у тях писателския талант и въображение“ , допълва тя.
  Освен като журналисти учениците от прогимназиален етап участват и в техническата подготовка и оформление на вестника, създават и публикуват сами мултимедийни проекти и разнообразно електронно съдържание с помощта на WordPress.

 Вестник „Коджакафалията“ разгледайте на следния линк: http://kodzhakafaliyata.online/

Един отговор

Оставете коментар