Трима учители новатори бяха отличени в конкурс на БАИТ

 Трима отличени учители на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ в тазгодишното издание на Националния конкурс за дигитални новатори в образованието, организиран от Българската асоциация за информационни технологии БАИТ. 

 Г-жа Грета Стоянова и г-жа Таня Сребрева спечелиха първо място в една от най-оспорваните категории на престижното съревнование – „Най-добра учебна програма с използване на информационни технологии“. Техният успешен тандем разработи и вече утвърждава образователна методика, която обединява физика, астрономия, роботика, програмиране, дизайн и предприемачество в нов учебен STEM предмет – „Космически изследвания“. Той е вдъхновен от естествения стремеж на децата към Космоса и представя учебното съдържание под формата на последователни взаимосвързани мисии, съобразени и с учебната програма за съответния клас. През контекста за Космоса под формата на космически мисии учениците откриват работещи решения на реални проблеми с приложен характер. Учебната програма на г-жа Грета Стоянова и г-жа Таня Сребрева стои в основата на едно от най-значимите предстоящи събития за ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ – изграждането на STEM център за космически изследвания със съвременна образователна среда и модерно оборудване.

 Отличие в конкурса „Дигитални новатори в образованието“ получи и г-жа Райна Петкова за образователния блог „Моят час“, разработен в подкрепа на учебната програма по български език и литература. Г-жа Петкова печели трето място в категория „Мултиплициране на иновативни учебни решения“.

 Националният конкурс „Дигитални новатори в образованието“ се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката и цели да отличи добрите практики при използването на информационни технологии в обучението, както и да насърчи учителите новатори да споделят своите идеи и да градят професионалната си общност. В тазгодишното му издание бяха отличени 12 от 85 кандидати от страната и чужбина. Гордеем се, че трима от тези вдъхновяващи учители са част от екипа на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“.

Един отговор

Оставете коментар