Международен конкурс „InspiredByOtherWorlds“

Какво се случва, когато се срещнат страстта към изкуството и страстта към изследване на планети и други светове в часовете по изобразително изкуство и космически изследвания? Вижте отговора в прекрасните картини на нашите космически ентусиасти Мария Токарева, 6. Б клас, Дария Ангелова, 6. А клас, Катерина Кемурджиева, 6. А клас и Виктор Иванов,  6. А клас, Учениците участваха в международен конкурс #InspiredByOtherWorlds, организиран от конгреса на Europlanet Society 2021.

Темата тази година е „Изобретателност“. „Изкуството има за цел да вдъхновява.  Учениците по своя неподражаем начин разказват за планети, луни, астероиди, комети, метеори, екзопланети, като използват специална техника с наслагване на  пластелин и допълване на пространствата между фигурите с преливащи се цветове от  темперни бои или използват за изработването на картините си рециклирана хартия, събрана в училище.” – споделя Свилен Генов, преподавател по изобразително изкуство на децата.

“Темите за Космоса вдъхновяват учениците, позволяват на въображението им да ги отведе на пътешествие в нашата Слънчева система и планети около далечни звезди.  Както космическата наука ни води отвъд границите на нашия свят, така и изкуството ни позволява да надхвърлим границите си.” – споделят г-жа Стоянова и г-жа Сребрева.

Картините на децата ще бъдат показани във виртуална изложба по време на специална сесия на EPSC2021 и ще бъдат споделени чрез уебсайта на Europlanet и социалните медии, като вдъхновение на младите хора от цял свят.

#InspiredByOtherWorlds  #EPSC2021

2 Responses

Оставете коментар