Интерактивна карта на биоразнообразието в училищния двор

Интерактивна карта на биоразнообразието в училищния двор. Поредната дейност на учениците на ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ по международен проект „Големият лов на растения“, представляван в България от Българско Движение „Син флаг”.

Разгледайте новата карта тук

Картата включва снимки и интересна информация за растения и животни, обитатели на училищния двор. Към картата са добавени и засадените от учениците праскови през миналата пролет.

Картата има две секции, оцветени в различен цвят – зелен за растенията и жълт за животните. След кликване върху всяко пинче на картата се визуализира информация (снимка, текст – интересен факт) за съответното растение или животно. Животните, включени в картата, са направени с природни материали от малките природолюбители от 2. клас – Кристиян Стайков, Никол Проданова, Миа Колева, Веселина Апостолова.

Картата е изработена от шестокласниците, членове на клуб „Капитан планета“ – Натали Цонева и Сияна Костадинова с приложението  ArcGIS Map Viewer, предоставено ни от ЕСРИ България, по програма „ГИС в училище“.

#thegreatplanthunt, #TGPH, #FEE, #ToyotaEurope, #БългарскоДвижениеСинФлаг

Оставете коментар