Поздравления за отличнотo представяне на ученици и учители от ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“

Поздравления за отличното представяне на ученици и учители от ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“, град Бургас, по време  на 2-та National STEM Education Conference Bulgaria „STEM Образование и иновации“ с лектори от България, Австралия, САЩ, Индия и Нидерландия.

В съпътстващото събитие STEM Challenges Bulgaria 2022 § Hackathons, настоящи и вече бивши наши ученици, които продължават да са активни членове на клуб „Капитан планета“ представиха удивителни, научно обосновани, професионални, перфектно защитени решения на всички отправени предизвикателствата от организации в индустрията и бизнеса.

КОЙ СПЕЧЕЛИ НАГРАДИТЕ?

  • НАГРАДАТА на SBR Consulting Bulgaria се връчва на Данаил Иванов, Мартин Челебиев, Натали Цонева, Сияна Костадинова, Юлия-Чезара Стайкова, 6. клас
  • FL Studio награди Антония Митева и Румяна Иванова с лиценз за използване завинаги на FL Studio!
  • Предизвикателството на IBM Bulgaria спечелиха Антония Митева и Румяна Иванова. Наградата е VR ADVENTURE!
  • В надпреварата за написване на STEM поема се включиха Анелия Димитрова, Дария Христова, Доротея Пенева и Цветелина Кръстева, 6. клас. Линк към видеото: https://bit.ly/3uFBGsV
  • Поздравления за учителите г-жа Грета Стоянова и г-жа Таня Сребрева, които представиха доклад на тема „Програма „Бъдещи изследователи“ по STREAM предмет Космически изследвания“, с добри практики и примери.
  • STEM новина! Третата книжка „STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ“ 2022 г. е вече на разположение на всички ЛЮБОЗНАТЕЛНИ читатели! В книгата са включени проекти на нашите ученици, които са национални победители в петия Национален конкурс за STEM науки в България „Търси се, кой е SUPER STEM в твоето училище!“.
  • В списание „STEM Образование, иновации и знание“ бр.10, бр.11, нашите учители г-жа Грета Стоянова, г-жа Таня Сребрева и г-жа Даниела Миклебуст са съавтори на две статии: „Връзка образование и бизнес – приложение на Географски Информационни Системи в училище“ и „STEM дейности и кинестетик практики в присъствено и онлайн обучение“.

Печелившите проекти на нашите ученици са разработени с приложения на ЕСРИ България, предоставени ни по програма „ГИС в училище“. Благодарим и за персоналната и професионална подкрепа на Деница Савова-Георгиева и Моника Донкина!

Благодарности и на Българска Фондация Биоразнообразие в лицето на Радостина Ценова и Спас Узунов за предоставената информация, необходима за реализиране на проект „Розова пътека“.

3 Responses

Оставете коментар