ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ за втора година е посланик на международен проект Climate Action Project

OУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“, гр. Бургас, се гордее, че за втора година  е посланик на  международен проект Climate Action Project.  

Благодарение на активното участие и многобройните реализирани дейности сме сред 20 училища – победители в цял свят, които получават награда – дигитална книга “Climate Action“. 

Като участници в проекта, ученици и учители успяха да предприемат действия в защита на климата на планетата: 

🌎 заедно с 1000 класни стаи от 142 страни от цял свят 

🌍 седмични интерактивни дейности за изследване на климата и повишаване на екологичната грамотност  

🌏 виртуални срещи class-to-class за обмен на идеи и информация за решение на местни и глобални климатични проблеми 

🌏 участие в Глобален онлайн празник за споделяне на знания, действия, изобретения 

По време на проекта двама наши преподаватели г-жа Грета Стоянова и г-жа Таня Сребрева получиха възможността да станат сертифицирани преподаватели в програма Climate Action Educator, част от международна общност на сертифицирани преподаватели по действия в областта на климата и част от общността Education for Climate към Коалиция за образование за климата на Европейската комисия.   

Училището ни е регистрирано и използва приложението EarthProject, в което на база извършени ежедневни екологични дейности се изчислява въглеродния отпечатък и спестеното количество пластмаса.  

Climate Action Project е глобален образователен проект, който стартира през 2017 г. от Take Action Global, образователна благотворителна организация с нестопанска цел, базирана в САЩ. Проектът има за цел да помогне на учениците да научат за климатичната криза чрез глобално сътрудничество по време на онлайн обучение. В продължение на шест седмици учениците изследват, обсъждат, създават решения и привеждат идеите си в действие, забавляват се, свързват се и споделят своите открития. Проектът е насочен към важни умения като творчество, съпричастност, решаване на проблеми, сътрудничество и критично мислене. 

Този проект се подкрепя от Негово превъзходителство Далай Лама, кралица Елизабет II, д-р Джейн Гудол, световни лидери и министерства на образованието в 16 държави. През последните години проектът беше представен от медии в 45 държави, включително National Geographic, BBC и CNN. 

Партньорите по проекта са WWF, НАСА и ООН 

#ClimateActionEdu #TakeActionEdu @ClimateActionED @TakeActionEdu  

Оставете коментар