Специална награда от XII Националното състезание за ключови компетентности по природни науки

Специална награда от XIII Националното състезание за ключови компетентности по природни науки

Лично проф. дфн Иван Лалов, почетен гост на състезанието, връчи специалната награда на  най-малката участничка – Диляна Видева от V клас на ОУ Александър Георгиев-Коджакафалията“ – Бургас, за блестящото ѝ представяне.

Екипът ученици – Диляна Видева от 5. В клас и Сияна Костадинова от 6. А клас, под ръководството на техния ментор г-жа Грета Стоянова, представиха достойно себе си, училището и област Бургас в оспорваното състезание.

Националното състезание за ключови компетентности по природни науки се проведе от 10 до 12 юни в Ловеч. То се организира от Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Ловеч, и Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, под патронажа на кмета на община Ловеч. Това е 13-ото му издание, а в люляковия град се провежда за шести пореден път.  В него взеха участие 60 ученици от цялата страна. Темата на състезанието за тази учебна година бе „Науката в научната фантастика“.

През първия ден в рамките на 90 минути състезателите, разделени в отбори, решаваха колективно 4 задачи и подготвяха представянето на резултатите. След това публично представиха решенията пред комисията и публиката. Решението на всяка от задача се даваше от различен състезател.

През втория ден в рамките на 150 минути решаваха 2 експериментални задачи и подготвяха представянето на резултатите. По двама състезатели от отборите, които не са представяли резултати в първия ден, защитиха публично решенията на задачите.

Един отговор

Оставете коментар